Затриманого за вимагання 2,5 млн. доларів Мазурчака хочуть заарештувати без права застави

Колишній мер Кам'янця-Подільського та радник нинішнього міського голови, голова партії "Наш край" Олександр Мазурчак напередодні був затриманий за вимагання хабара у сумі 2,5 млн. доларів: намагався продати "прохідне" до ВР місце на наступних виборах.

За інформацією "Українських новин", які посилаються на джерела в прокуратурі, затриманого Мазурчака хочуть заарештувати без права застави.

З відповідним клопотанням прокуратура планує звертатися до суду 14 червня.

Нагадаємо, Мазурчака затримано 9 червня.

Як «Вечірній Кам’янець» повідомляв раніше, за даними Служби безпеки, партії «Наш край» Олександр Мазурчак та керівник її територіального осередку вирішили заздалегідь «підготуватися» до наступних парламентських виборів і продати нібито «прохідне» місце у своєму списку.

Свої послуги вони оцінили у $2,5 млн.

Для цього розробили спеціальний маршрут просування політичними сходами: вступ до партії, посада голови районного осередку. Згодом за винагороду навіть бралися призначити чоловіка радником керівника ПрАТ «Київводоканал» – для успішного старту політичної кар’єри.

Кошти повинні були передаватись зловмисникам за графіком, складеним головою партії. Сума першого траншу становила $50 тис.

У партії розцінюють затримання Мазурчака як "продовження процесу згортання демократії та свобод в Україні".

2ogoloshenya