Подвійне вбивсто на Кам'янеччині

Тіла двох місцевих жителів виявили у підвалі одного із приватних будинків. Чоловік та жінка вважалися зниклими безвісти. У вбивстві підозрюють 30-річного раніше судимого чоловіка.

Як повідомляють у поліції, у підвалі одного з приватних будинків виявили тіла двох місцевих жителів, які вважалися зниклими безвісти, та затримали підозрюваного у їхньому вбивстві.

6 червня до Кам’янець-Подільського районного управління поліції звернулась жителька одного із сіл Кам’янеччини та повідомила, що ще 22 травня зник її 30-річний син.

В процесі розшуку зниклого працівники поліції встановили, що напередодні чоловік відпочивав зі знайомою, про зникнення якої днями також заявили родичі, та своїм товаришем.

Згодом оперативники в полі за селом Жванець знайшли покинутий автомобіль, який належав зниклому. Опитавши декілька десятків людей з оточення чоловіка та жінки, правоохоронці отримали інформацію про ймовірну причетність до їх зникнення 30-річного раніше судимого товариша, з яким вони відпочивали, коли їх востаннє бачили.

За місцем його проживання слідчі провели санкціонований обшук, під час якого в підвальному приміщенні виявили жіноче та чоловіче тіла з явними ознаки насильницької смерті.

Попередньо встановлено, що 22 травня в с. Жванець усі троє разом розпивали алкоголь. Згодом на ґрунті ревнощів між чоловіками виникла бійка, під час якої господар будинку металевим розвідним ключем спричинив своєму опоненту смертельні тілесні ушкодження. Жінка, присутня під час бійки, намагалась розборонити чоловіків, але зловмисник і її вдарив розвідним ключем по голові, від чого потерпіла теж померла на місці події.

Щоб приховати вчинений ним злочин, зловмисник сховав тіла у підвалі будинку, де мешкав, ретельно прибрав оселю і втік. На його пошуки був зорієнтований увесь особовий склад поліції району. Під час спілкування з громадянами у одному із сіл району правоохоронці дізналися, що свідки бачили схожого чоловіка в сусідньому населеному пункті 9 червня. Місцевий поліцейський офіцер громади одразу ж здогадався, в кого міг перебувати зловмисник, і з напарником направився туди. Здогадки підтвердились — підозрюваний гостював у знайомого в сусідньому селі. У скоєному він зізнався та детально розповів про події того дня.

287977410 1628424187513719 3743794043461089673 n

Слідчі затримали чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб). Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

2ogoloshenya