Чи безпечно купатися: якість води на пляжах Кам’янеччини перевіряють

На Хмельниччині відібрали на дослідження проби води з восьми офіційно оформлених пляжів області. Серед них два пляжі розташовані на Кам’янеччині.

Чи в нормі бактереологічні показники та чи безпечно купатися у водоймах Хмельниччини журналістам Суспільного розповів генеральний директор державної установи Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Мінохорони здоров’я Микола Габрикевич.

За словами Миколи Габрикевича, вони відібрали на дослідження проби з восьми пляжів Хмельниччини. Проби з пляжів у Кам’янець-Подільському районі ще досліджують.

«Це ті пляжі, які підготовлені до сезону, які будуть офіційно оформлені. Старокостянтинів і два пляжі Кам’янець-Подільського району – Дві ріки і Стара Ушиця у селищі міського типу Стара Ушиця ще йдуть дослідження, тривають. Із усіх відібраних проб води для дослідження бактеріологічні показники води всі в нормі, відповідають нормативам» – наголошує чиновник.

«А що стосується фізико-хімічних досліджень, є відхилення незначні по міському пляжу міста Хмельницького. Завтра ми повторно відберемо проби. Там вжито ряд заходів», – додає посадовець.

Для того, щоб впродовж всього купального сезону вода була чиста, і аналізи були в нормі, четвертий рік поспіль у водойми вселяють хлорелу.

«Це надає змогу, по-перше, повністю пройти купальний сезон без зупинок. Раніше у нас були перерви навіть влітку. Що, насамперед, дає хлорела. При своєму розмноженні вона виробляє кисень, необхідний для води і риби. Друге – вона очищає воду. З практики, впродовж трьох років це дало позитивний результат», – начальник управління з питань екології і контролю за благоустроєм Хмельницької тергромади Олександр Луков.

48 кілограмів хлорели вартістю 50 тисяч гривень запустили до Південного Бугу у межах Хмельницького міського пляжу.

2ogoloshenya