Шахрай виманив у кам’янчанки 18 тисяч доларів

На початку лютого цього року жертвою шахрая стала 53-річна кам’янчанка, в якої зловмисник виманив аж 18 тисяч доларів США начебто для того, щоб відшкодувати завдану шкоду за скоєну її родичкою ДТП.

Днями слідчі Кам'янець-Подільського районного управління поліції завершили досудове розслідування за фактом шахрайських дій.

Як повідомили у поліції, 29-річний уродженець Миколаївщини розробив шахрайську схему та обдурював з метою збагачення громадян по всій країні. Схема, здавалося б, відома - зловмисник повідомляв про начебто причетність вашого родича до скоєння дорожньо-транспортної пригоди і пропонував вирішення проблеми за допомогою фінансової компенсації. Але, знайшлися люди, які довірились шахраєві та втрапили в пастку.

Так, 53-річна кам'янчанка віддала зловмиснику 18 тис. доларів, начеб-то рятуючи родичку.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисника затримали за скоєне за аналогічною схемою шахрайство в Волинській області, де він перебував у СІЗО.

286420027 1050044705634533 4303564640830333890 n

Йому одразу ж оголосили про підозру за кримінальне правопорушення за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України, скоєне в Кам'янці-Подільському, та наразі слідчі закінчили досудове розслідування за даним фактом.

У поліції вкотре наголошують громадянам не довіряти невідомим особам, які телефонують на ваш телефон, адже часто це можуть бути шахраї. Тим більше не домовлятися з ними про зустріч. У разі скоєння відносно вас шахрайських дій, негайно телефонуйте на лінію 102.

2ogoloshenya