Триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування

Кам'янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС У Хмельницькій області  нагадує, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, мають можливість добровільно їх задекларувати та сплатити одноразовий збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Декларуванню підлягають саме активи, які належать фізичній особі на праві власності, які розміщені на території України та/або за її межами, але не всі з них, а лише:

- активи, одержані (набуті) фізичною особою протягом будь-якого з податкових періодів до 01 січня 2021 року за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;

- активи, які фізична особа не задекларувала в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

Об’єктом оподаткування збором з одноразового (спеціального) добровільного декларування є вартість зазначених активів, визначена у порядку, передбаченому підрозділом 94 розділу ХХ Податкового Кодексу України.

Компанія з подання одноразової(спеціальної) декларації проводиться з  1 вересня 2021 року  до 1 вересня 2022 року.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо декларантом  включно в електронній формі  через Електронний кабінет.

Форма Декларації та порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439 (зареєстровано у Міністерстві юстиції України 19.08.2021 за № 1090/36712).

Приклади заповнення Декларації наведені на головній сторінці веб-порталу ДПС України за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/ deklaratsiya/zrazok-zapovnennya/.

З покроковою інструкцією подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації можна ознайомитись за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne- deklaruvannya/deklaratsiya/pokrokova-instruktsiya/.

 

 

 

                                                                                      Кам’янець-Подільська ДПІ                                                                                ГУ ДПС у Хмельницькій

2ogoloshenya