На Кам’янеччині вже рік функціонує водна поліція: чим займаються

Водні правоохоронці прозвітували за перший рік своєї діяльності.

Водні поліцейські обслуговують не лише територію Кам’янець-Подільського району, а й усі водойми Хмельницької області, та постійно співпрацюють з рибоохоронним патрулем, екологічною інспекцією та іншими службами, повідомляють у Кам’янець-Подільському районному управлінні поліції.

За рік діяльності водна поліція провела 66 спільних рейдів з іншими службами, в ході яких було складено 122 адміністративних протоколи за різні правопорушення.

Зокрема, водні поліцейські виявили та задокументували 10 фактів керування плавзасобами в нетверезому стані та 16 фактів незаконного продажу риби на ринках.

Одним із основних завдань водної поліції залишається припинення на водоймах браконьєрства. Так, за рік виявлено та задокументовано 26 фактів браконьєрства (ст. 249 Кримінального кодексу України), на загальну суму збитку більше, ніж 4,5 мільйона гривень.

Вже протягом трьох місяців підрозділ має у користуванні службовий плавзасіб та постійно проводить патрулювання водоймами області. А оскільки наразі триває період нерестової заборони, то такі патрулювання відбуваються чи не щодня.

Тому водні поліцейські вкотре наголошують любителям риболовлі та активного відпочинку на водоймах про дотримання встановлених правил та передбачену законом відповідальність за їх порушення.

2ogoloshenya