Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

3 травня під час засідання 54 сесії Кам’янець-Подільської міської ради депутати обговорювали можливість подачі до помешкань кам’янчан гарячої води в між опалювальний період.

Як зазначив генеральний директор комунального підприємства «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук, послуга гарячого водопостачання окремо від теплопостачання є збитковою. Щомісячно підприємство змушене покривати збитки в розмірі майже півтора мільйони гривень, а тому комунальне підприємство звернулося до міського голови та міської ради з проханням додатково виділити 7,5 млн гривень, які дадуть можливість продовжити подачу гарячої води в літній період. Якщо ж депутати не зможуть віднайти в бюджеті цієї суми, комунальне підприємство змушене буде припинити гаряче водопостачання з 10 травня.

Як зазначили в прес-службі підприємства з усіх абонентів які під’єднані до централізованого гарячого водопостачання, ним користуються тільки 35%. Решта кам’янчан використовують інші джерела підігріву води, зокрема бойлери. Фактично ними обладнані помешкання близько 65% споживачів підприємства. Із 12 тисяч абонентів гарячу воду споживають лише близько 5,5 тисяч. Валерій Гордійчук зазначив, що якщо депутати міської ради погодяться покривати збитки на надання гарячого водопостачання за рахунок фінансування з міського бюджету, КП «Міськтепловоденергія» готове надавати цю послугу навіть тому незначному відсотку споживачів, які ним користуються.

8 травня відбулося засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань бюджету, на якій були також присутні міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич та голови всіх політичних фракцій міської ради. На порядку денному комісії було тільки одне питання, яке стосувалося саме розгляду звернення КП «Міськтепловоенергія» щодо виділення коштів для продовження гарячого водопостачання в літній період.

Комісія одноголосно вирішила відмовити у виділенні суми в розмірі 7,5 млн гривень для кп Міськтепловоенергія, оскільки в міському бюджеті на даний час немає відповідної суми:

Як бачимо депутати від всіх політичних сил, які представлені в міській раді, незважаючи на всю складність питання та можливостей передвиборчих спекуляцій, а також враховуючи стан міського бюджету змогли прийняти консолідоване та виважене рішення. Цей факт зайвий раз підкреслює, що відтепер в місті працює злагоджена депутатська команда. Будемо сподіватися, що й в майбутньому всі політичні сили міста будуть разом працювати на його благо й ніхто з них не стане слабкою ланкою.

Що ж стосується гарячого водопостачання, то його подачу з 10 травня було припинено. Кам’янчани, які не мають встановлених в себе вдома газових колонок чи бойлерів  змушенні будуть шукати інші способи підігріву води.

На жаль, ми змушені констатувати, що в ХХІ столітті в Європейській Україні люди будуть змушені нагрівати воду в баняках,  і щорічно проводити Ice Bucket Challenge.

2ogoloshenya