24 квітня 2018 року з ініціативи ректора університету та науково-педагогічних працівників історичного факультету в селі Зіньків Віньковецького району Хмельницької області відбулися науково-педагогічні читання «Іван Васильович Рибак – науковець, освітянин, людина».

Перед присутніми жителями громади та учнями школи виступили доктори історичних наук, професори О. Завальнюк, С. Копилов, Л. Баженов, В. Степанков, А. Філінюк, кандидати історичних наук, доценти В. Дубінський, А. Лубчинський.

Про це повідомляє прес-центр університету.

Науковці розповіли про основні етапи життя та діяльності професора І. Рибака (помер 21 квітня 2017 р.), його історичні погляди, акцентували на незабутніх фрагментах його освітньої, методичної та громадської роботи.

На фасаді Зіньківського навчально-виховного комплексу “Середня спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-колегіум”, де у 1950-1968 роках навчався І. Рибак, було відкрито меморіальну дошку на його честь.

До науково-педагогічних читань професор О. Завальнюк підготував науково-популярне видання «Життєвий і професійний шлях талановитого історика-аграрника, яскравого представника української науково-педагогічної інтелігенції професора Івана Васильовича Рибака (1951-2017)». – Кам’янець-Подільський: ФОП Сисин Я.І., Абетка, 2018. – 92 с.

Традиція вшанування пам’яті викладачів і науковців історичного факультету продовжується.

2ogoloshenya