Результат пошуку зображень за запитом "спалювання сміття"

Розуміємо, що знову на дворі весна і, незважаючи на турботи, проблеми і безліч невирішених питань у кожного з нас, прокидається бажання щось робити.

  Наведення порядку на наших подвір’ях не означає винести сміття за ворота на вулицю, найближче урочище або спалити його із залишками сухої рослинності.

Ми повинні усвідомити, що спалювання сміття негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей.

Дим від горіння сухої трави і листя містить усі отруйні речовини, що їх вбирає у себе трава і листя: сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. Густий чорний дим від тління одноразового посуду, пакетів, упакувань містить канцерогенні речовини – виділяє канцерогенну сажу й окиси сірки, що викликають респіраторні захворювання. Обрізки лінолеуму, шкірозамінників, пластмасові дитячі іграшки, відра і т.п. виділяють при згорянні більше 75 потенційно небезпечних речовин. Уламки меблів, старих дерев’яних конструкцій просякнуті консервантом пентахлорфенолом, оброблені лаками або пофарбовані олійними фарбами, що містять свинець. Під час згорання 1 тонни рослинних залишків у повітря вивільняється більше 9 кг мікрочасток диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали тощо.

Сміття, що тліє без доступу кисню, виділяє одні з найбільш отруйних для людини речовин - бензопрен, діоксини, які знижують імунітет людини, посилюють перебіг хронічних і серцево-судинних захворювань, вражають дихальні шляхи, сприяють розвитку онкологічних та алергічних захворювань. Особливо це відчувають люди, які хворіють бронхітом, бронхіальною астмою, ринітом чи тонзилітом. Одним з раціональних методів утилізації трав’яних залишків є компостування, тобто утворення компосту, який може бути використаний у якості добрива. Крім того, згідно з чинним законодавством, за спалювання сміття передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу, а при знищенні або пошкодженні об'єктів рослинного світу порушник може нести і кримінальну відповідальність.

Наш спільний громадянський обов'язок - шанобливо ставитися до природи. Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу!

Лише неухильне дотримання вимог пожежної безпеки в лісах, на луках, у парках і скверах допоможе не допустити виникнення пожеж.

При пожежі дзвоніть на номер 101!

Завідувач навчально-консультаційного пункту у м. Кам’янець-Подільський

НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області Віктор Клюс

Джерело

2ogoloshenya