У понеділок, 2 квітня, в Україні почався весняний призов на строкову військову службу.

У Кам’янець-Подільському об’єднаному міському військовому комісаріаті вже розпочала роботу призивна комісія.

Як повідомив військовий комісар, підполковник Володимир Возний, військовій службі підлягають громадяни України віком від 20 до 27 років. Чоловіки цієї вікової категорії, які будуть визнані придатними до строкової служби і які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов’язані пройти службу в рядах Збройних сил України.

Загалом призвати до лав Збройних силу України із Кам’янеччини планують 160 чоловіків.

Військовий комісар також зазначив, що відповідно до Закону, навіть якщо призовник із будь-яких причин не отримав повістки, він зобов’язаний в десяти денний термін з’явитися  до військкомату після початку призивної кампанії.

Нажаль, сьогодні велика кількість молодих чоловіків прагнуть ухилитися від проходження строкової служби. Проте за словами військових, не слід боятися йти до армії і виконувати свій почесний обов’язок із захисту Батьківщини. 

Згідно з рішенням уряду, у квітні-травні до Збройних сил та інших військових формувань України для проходження строкової військової служби буде відправлено 15 190 осіб, половина із яких буде проходити службу у лавах Збройних сил.

2ogoloshenya