У результаті вдало проведених оперативних заходів зловмисників затримали одразу після крадіжки трьох свиней із фермерського господарства в Хмельницькому районі.

Зараз чоловіків перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

30 березня близько 3-ї години ночі неподалік від свиноферми, що в селі Данюки Хмельницького району оперативники затримали двох чоловіків 47 та 27 років, які викрали з сільськогосподарського підприємства 3 свиней по 100 кг кожна загальною вартістю більше 14 тисяч гривень.

Власники ферми навіть не здогадувалися, що їх обікрали, в той час як поліцейські уже працювали зі зловмисниками. Як виявилось, 47-річний чоловік родом із Деражнянського району і раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. «Спеціалізувався» саме на крадіжках худоби. А його 27-річний напарник, уродженець Ізяславського району, тільки 7 березня звільнився із місць позбавлення волі.

Пересувалися зловмисники на автомобілі «Москвич» типу пікап, де в багажному відділенні і перевозили викрадених свиней. Зараз транспортний засіб вилучений і перебуває на штрафмайданчику, а тварин цілими і неушкодженими повернули власникам.

На період досудового розслідування суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України їм може загрожувати до 6 років позбавлення волі. Наразі затриманих перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya