За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування за фактом привласнення службового автомобіля директором одного із комунальних підприємств Хмельницької обласної ради.

Встановлено, що у 2013 році підприємством придбано транспортний засіб іноземного виробництва марки «RENAULT» моделі «KENGO», який використовувався керівником для службових цілей.

У лютому 2016 року, з метою особистого збагачення, посадовець, зловживаючи службовим становищем та використовуючи завідомо підроблений документ, зареєстрував право власності на вказаний транспортний засіб у територіальному сервісному центрі МВС України в Хмельницькій області на своє ім’я.

В результаті таких неправомірних дій із комунальної власності незаконно вибуло майно вартістю майже 80 тис. грн. та завдано шкоди на вказану суму.

В ході слідства транспортний засіб вилучено у недобросовісного набувача та арештовано.

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній особі судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково: вища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України – обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За інформацією прес-служби прокуратури Хмельницької області.

2ogoloshenya