Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Відпрацьовані лампи приймають на території комунального підприємства.

Комунальники міста подбали про те, щоб городяни мали куди здати відпрацьовані люмінесцентні лампочки, які містять небезпечні речовини.

Енергоощадні лампи містять в собі ртуть, тому їх не можна викидати у смітник, а потрібно здавати у спеціальні пункти прийому. Втім, у невеличких містах вони, як правило відсутні. У Дунаївцях про це вирішили подбати, облаштувавши, одними з перших в області, пункт прийому відпрацьованих лампочок.

«Наша громада з самого початку її створення обрала стратегію боротьби за чисте довкілля, - розповідає очільниця Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади Веліна Заяць. – Наразі у нас запрацювала сміттєсортувальна лінія, яка приймаєвідходи з території усієї об’єднаної територіальної громади. На її облаштуваття витратили кілька мільйонів гривень – як власних, так і з субвенцій, виділених державою на розвиток регіонів. Розуміємо, що таким небезпечним відходам, як енергоощадні лампи, не місце навіть у смітнику, не те що на полігоні твердих побутових відхотів. Тому вирішили подбати про те, щоб в місті був пункт, куди їх без перешкод можна принести і здати. Облаштували його на території комунального підприємства (вул. Горького, 11). Наразі вже укладено угоду з відповідним підприємством, яке забиратиме їх на утилізацію».

Окрім того, за словами Веліни Заяць, найближчим часом в усіх школах громади планують встановити контейнери для збору відпрацьованих батарейок. Наразі ж в навчальних закладах уже розмістили контейнери для роздільного збору сміття.

Джерело

2ogoloshenya