У Кам'янці-Подільському пішов з життя відомий український художник Борис Негода (ВІДЕО)

Учора, 18 січня, перестало битися серце відомого кам'янчанина Бориса Негоди, заслуженого художника України, професора кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Борис Негода був відомим графіком, живописцем. Він - член Національної спілки художників України, заслужений художник України, перший лауреат Хмельницької обласної премії імені В. Розвадовського, лауреат премії імені Івана Огієнка в галузі мистецтва.

Родом Борис Негода із села Калиня, що на Кам’янеччині. Народився він 8 квітня 1944 року. У 1961 році Борис Негода закінчив Чернівецьке художньо-ремісниче училище, а 1974 року - факультет графіки Київського художнього інституту (нині це Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). З цього часу працював у Кам’янці-Подільському над створенням своїх живописних шедеврів. Наприкінці 90-х років минулого століття Борис Михайлович став викладачем живопису тоді ще педагогічного, а нині уже національного університету імені Івана Огієнка.

Свої роботи митець створював, працюючи у таких техніках, як живопис, графіка, олійна пастель... Його роботи зберігаються в музеях, приватних колекціях України та за кордоном.

Церемонія прощання з Борисом Негодою відбудеться в понеділок, 20 січня, з 12.00 до 14.00 в мистецькому корпусі Кам'янець-Подільського національного університету, по вул Гагаріна, 47.

Декілька днів тому нам вдалося відшукати документальний фільм студії "Укртелефільм" під назвою "Одаяння", який вийшов в далекому 1990 році. В стрічці розповідаються три новели про Кам'янець-Подільських художників. Про життя та творчість художника Олександра Грена розповів новелу саме Борис Негода.

 

Світла пам’ять художнику!

2ogoloshenya