Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.

За належного процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Управління внутрішньої безпеки у Хмельницькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.

Намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та повернення свого посвідчення водія, правопорушник запропонував неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів США начальнику сектору реагування патрульної поліції  Волочиського відділення поліції Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та місцеву прокуратуру.

За заявою поліцейського прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 21 березня 2018 року, під час дачі хабара, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності за вчинене адміністративне правопорушення, викрито та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Грошові кошти в сумі 300 доларів США вилучено.

На даний час в рамках досудового розслідування, що здійснюється слідчим відділом Волочиського відділення поліції Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання особі запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya