3.jpg

За багаторічним досвідом несення служби під час ускладнення погодних умов на Хмельниччині визначені найбільш проблемні ділянки автосполучення, де зазвичай ускладнюється рух, та є загроза виникнення автомобільних заторів.

Відтак рятувальники ДСНС з 8:00 17 березня заступили на чергування на тягачах і пересувних пунктах обігріву на дорогах державного значення поблизу населених пунктів Війтівці Волочиського, Головчинці Летичівського, Гуменці Кам’янець-Подільського, Солобківці Ярмолинецького та Ленківці Шепетівського районів.

4.jpg

Крім того, за зверненням Хмельницького міського голови на міському пляжі р. П.Буг розгорнуто мобільний пункт обігріву.

1.jpg

У взаємодії з місцевими органами влади та службою автомобільних доріг визначено 27 місць відстою транзитного автотранспорту на автошляхах державного, міжнародного, регіонального та територіального значення у період ускладнення погодних умов на 784 автомобілі. Перелік цих місць зазначено на сайті Служби автомобільних доріг за цим посиланням.

ДСНС переконливо радить громадянам в період ускладнення погодних умов утриматись від поїздок на далекі відстані власним автотранспортом, при потребі надавати перевагу залізничному транспорту.

Якщо ж виникла необхідність поїздки на власному автомобілі:

обирати дороги державного значення;

не виїжджати наодинці;

забезпечити повний бак пального, мати з собою запас коштів, їжі та води, зарядний пристрій для мобільного телефону, лопату, трос, пісок, засоби проти ковзання на колеса.

Нагадаємо, що за оперативною інформацією Українського Гідрометцентру протягом 17-19 березня на Хмельниччині очікуються складні погодні умови: сильний сніг, хуртовини, приріст снігового покриву 20-25 см, пориви вітру 15-22 м/с та зниження нічної температури до -10-16°С.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

2ogoloshenya