Сьогодні майже 106 000 українських дітей проживають в інтернатах.

Серед дітей, які юридично мають шанс на сімейну форму влаштування, більшість не потрапляють в сім'ю, так як діти вже підлітки або мають особливі потреби, діагнози, інвалідність.

Наставництво – це ефективна допомога дітям-сиротам з інтернатних установ в соціалізації і адаптації їх до самостійного життя. Це дружба між одним дорослим і однією дитиною, регулярні зустрічі як на території установи, так і поза нею.

Завдяки державі і спонсорам діти з інтернатів мають продукти, одяг і дах над головою. Але у них немає того, що не купиш за гроші – близької людини, яка могла би навчити елементарним навичкам життя: приготувати їжу, економити кошти, оформити документи, влаштуватися на роботу – це очевидні речі для нас і невідомі для дітей. Концерти, цукерки або зошити не можуть замінити дитині індивідуальної людської підтримки. Місток до реального світу – ось що їй потрібно.

Наставники допомагають дітям відчувати себе особистістю, визначити інтереси і здібності дитини, вибрати професію, набути моральних цінностей, вчать робити вибір, вирішувати повсякденні проблеми і спілкуватися з людьми.

Якщо Ви маєте бажання та можливість стати Наставником – звертайтеся до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

Інформацію підготовлено за матеріалами сайту «Одна надія» http://onehope.com.ua/

Джерело

2ogoloshenya