Заклад навчав учнів 24 роки. Тепер його вирішили закрити.

У Хмельницькому остаточно вирішили ліквідувати міжшкільний навчально-виробничий комбінат. Відповідне рішення прийняли на сесії міської ради. Комунальний заклад підпорядкований департаменту освіти і науки.

Навчально-виробничий комбінат був заснований у квітні 1999 року. Основним видом діяльності є професійно-технічна освіта. Керівник установи — Наталія Крупельницька. Комбінат здійснює допрофесійну та професійну підготовку учнів 8-11-х класів за спеціальностями «Автослюсар», «Дизайнер одягу», «Кухар», «Оператор комп'ютерного набору», «Секретар» та інших.

Міський голова Олександр Симчишин у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що навчально-виробничий комбінат повністю себе вичерпав, адже фахівців відповідних професій готують заклади професійно-технічної освіти. Останніми роками наборів у заклад не проводили і наразі завершують навчання учнів, які вступили туди раніше.

Що ж до приміщення, яке розташоване на Проскурівській, 61, то його й далі будуть використовувати з освітньою метою. 2018 року там відкрили інклюзивно-ресурсний центр №1, він працюватиме у приміщенні і надалі.

— Ми будемо визначатися. Як одна з ідей — перенесення туди департаменту освіти і науки. А приміщення департаменту (на Грушевського, 53 — прим. авт.) використовувати під іншу потребу, але соціальну потребу, пов’язану з необхідністю забезпечення ветеранського руху. Є такі варіанти. Можливо, у міжкурсовому ми спробуємо інший якийсь навчальний заклад створити. Зараз, зважаючи на освітню реформу, є багато цікавих ідей. Це і створення наукового ліцею, це створення різноманітних наукових лабораторій, класів на зразок робототехніки і так далі, — розповів Олександр Симчишин.

2ogoloshenya