Доступ до укриттів має бути цілодобовим, - в ОВА відбулось засідання ТЕБ та НС

Сьогодні, 2 червня, в ОВА відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС.

Участь у засіданні взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС, представники силових структур, структурних підрозділів ОВА, районної та місцевої влади, а також інші запрошені.

Зібрання було зумовлене трагедією, яка сталася в столиці 1 червня, де внаслідок чергової ворожої ракетної атаки загинули 3 людини, з яких 1 дитина, тому що не змогли своєчасно потрапити в захисну споруду цивільного захисту.

Відтак, з метою недопущення подібних випадків в області, учасниками було розглянуто питання організації укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту, інформують в ОВА.

За результатами комісії з питань ТЕБ та НС було прийнято відповідний протокол, в якому зазначені основні позиції щодо цілодобового допуску населення до захисних споруд цивільного захисту та негайного реагування у разі надходження скарг від населення, інформування про розміщення захисних споруд та надійне функціонування систем оповіщення.

Нагадаємо, що на офіційному сайті ОВА функціонує інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту у Хмельницькій області, за допомогою якої можна знайти розташування найближчого укриття. (https://www.adm-km.gov.ua/?page_id=67506)

Як повідомлялося раніше: На Хмельниччині негайно перевірять доступність укриттів

У Кам’янець-Подільській міській раді просять керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності та балансоутримувачів багатоквартирних будинків забезпечити цілодобовий доступ громадян до укриттів. Відновити таблички з позначками укриттів та покажчиків руху до них. У разі необхідності - встановити додаткові покажчики для орієнтування.

Про перевірки укриттів в місті наразі не повідомляється.

Якщо укриття вашого будинку або те, яким ви користуєтеся під час тривоги, зачинене пропонують телефонувати на оперативну службу міськради - 0687771505.

2ogoloshenya