Нацгвардійці привітали маленьких хмельничан з Днем захисту дітей (ФОТО)

Бійці військової частини Нацгвардії у Хмельницькому разом з іншими правоохоронними та військовими структурами у День захисту дітей створили для маленьких містян справжнє свято.

Як інформують пресслужбі військової частини 3053, в одному з міських парків гвардійські інструктори, медики та сапери розгорнули чудову локацію, де кожен охочий мав змогу особисто познайомитися та поспілкуватися з воїнами, розглянути зразки навчальної зброї, екіпірування та техніки.

Багатьох діток зацікавила можливість приміряти гвардійські обладунки та роль патрульного або ж водія військової техніки і, звісно ж, дізнатися, як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та здобути навики надання домедичної допомоги у разі виникнення такої потреби.

«Мені дуже подобається, що можу підійти, все розглянути, потримати в руках зброю, одягти бронежилет та каску. Нацгвардійці розповіли мені, що і для чого призначене, від чого нас захищає і як вражає ворога, — ділиться враженнями 12-річний Владислав. – Також дуже корисно було дізнатися й побачити, як надавати першу медичну допомогу, зупиняти кровотечу, наприклад. Я навіть навчився накладати турнікет».

Нацгвардійці доклали зусиль, аби невимушено, в майже розважальній формі та цікаво донести до дітей таку необхідну зараз, у воєнний час, інформацію.

«Діти – наше майбутнє, це завтрашній день нашої країни і кожного з нас, — говорить нацгвардієць Олександр. – Наше першочергове й головне завдання – їх захистити, забезпечити їм щасливе, безтурботне дитинство у мирній, вільній та безпечній державі. Сьогодні мусимо також навчати дітей, як убезпечити самих себе, наскільки це можливо, уміти розрізняти вибухові речовини та вибухонебезпечні предмети, орієнтуватися у видах озброєння, надавати собі або ж товаришу першу медичну допомогу. Усе це життєво необхідні знання та навички, які стали частиною нашої реальності. Ми ж, дорослі, продовжуємо робити все від нас залежне і навіть більше, аби захистити наших дітей та дати їм щасливе дитинство і мирне майбутнє!»

2ogoloshenya