На честь Дениса Монастирського у Хмельницькому назвуть вулицю

Топонімічна комісія Хмельницької міської ради підтримала ініціативу Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування назвати одну з вулиць Хмельницького на честь загиблого міністра МВС Дениса Монастирського.

Про це заявила голова цього комітету, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Ще у лютому ми звернулися до місцевої влади Хмельницького, рідного міста Дениса Монастирського, з пропозицією назвати на його честь вулицю. Він багато зробив для нашої країни і заслуговує на це», – повідомила Шуляк.

Вона додала, що до комітету надійшов лист від Хмельницької міської ради, у якому місцева влада підтримує цю ідею.

«Топонімічна комісія міськради вже розглянула нашу пропозицію. Наразі місцева влада шукає найбільш достойний об’єкт, якому присвоять ім’я Дениса Монастирського», – підсумувала очільниця «Слуги Народу».

Нагадаємо, вранці 18 січня 2023 року в Броварах Київської області впав гвинтокрил ДСНС. В результаті катастрофи загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом 14 жертв, серед яких 1 дитина. Гвинтокрил, що впав, був переданий Україні Францією у серпні 2020 року.

СБУ розглядає кілька основних версій трагедії: порушення правил польоту (помилка пілота); технічна несправність гелікоптера; диверсія.

2ogoloshenya