На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засуджено колаборанта

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще одного прихильника «руZького міра», який надавав державі-агресору інформаційну підтримку в підривній діяльності проти України.

Як інформують в СБУ, мешканець Нетішина з початку повномасштабного вторгнення  рф в Україну активно підтримував дії путінської влади.

На своїй сторінці у забороненій соціальній мережі він системно «розганяв» кремлівську пропаганду, поширював  антиукраїнські публікації у яких вихваляв російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини.

Зокрема, 55-річний путініст розповсюджував наклепи на Збройні сили України, а натомість кадирівці та «оркестранти» Пригожина поставали у нього «визволителями», які рятують світ від "неонацизма".

Слідчі спецслужби задокументували проведення інформаційно-підривної діяльності на шкоду державній безпеці України фігурантом кримінального провадження.

Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України), ч.1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі.

2ogoloshenya