На Хмельниччині найбільше подорожчали овочі

Індекс споживчих цін по області та Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) у лютому 2023р. порівняно з попереднім місяцем становив 100,4% та 100,7%, з початку року – 101,2% та 101,5% відповідно.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області у лютому проти попереднього місяця зросли на 0,9%. Найбільше додали в ціні овочі – 13,2%.

Про це інформує Головне управління статистики у Хмельницькій області.

У межах 6,6–2,2% підвищились ціни на маргарин, м'ясо птиці, рибу та продукти з риби, масло, кондитерські вироби з борошна, на 1,3–0,3% – на кондитерські вироби з цукру, сири, цукор, молоко, безалкогольні напої, фрукти. Водночас на 7,6–0,4% знизились ціни на сало, продукти переробки зернових, рис, яловичину, свинину, яйця, соняшникову олію, кисломолочну продукцію.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,4%, у т.ч. на алкогольні напої – на 1,6%, на тютюнові вироби – на 1,2%.

Знизились ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива.

Як додали в управлінні статистики, зниження тарифів на 0,3% зумовлено здешевленням твердого палива на 2,8%.

Ціни на транспорт знизились на 2,8% в основному за рахунок падіння цін на паливо та мастила на 6,1%.

У сфері охорони здоров'я ціни дещо збільшилшись.

Підвищення цін у сфері охорони здоров'я на 0,7% спричинено подорожчанням послуг лікарень на 2,2%. Крім того, ціни на фармацевтичну продукцію зросли на 0,6%.

З інших товарів та послуг на 1,1–0,4% підвищились ціни на послуги у сфері страхування особистого транспорту, нотаріусів, ресторанів та готелів, відпочинку і культури та зв’язку.

2ogoloshenya