Вчора, 3 березня, область отримала карети швидкої допомоги, які придбали та передали благодійники із Туреччини та Азейбарджану для двох закладів, які здійснюють догляд за людьми похилого віку.

Передав авто новим власникам Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької республіки в Україні Ягмур Ахмед Гюльдере, який завітав на Хмельниччину із робочим візитом та поспілкувався з начальником ОВА Сергієм Гамалієм.

За словами очільника ОВА, в області налічується 26 закладів догляду за людьми похилого віку, відтак обласна адміністрація докладає зусиль і залучає міжнародні організації, аби кожен з них міг надавати якісні послуги для своїх підопічних. Перші два автомобілі Fiat Ducato поїдуть допомагати Китайгородському і Новосинявському будинкам-інтернатам для людей похилого віку, де перебувають та проходять лікування також і ті люди, які були евакуйовані з територій, де йдуть активні бойові дії.

“Дякую Надзвичайному і Повноважному Послу за допомогу та таку, потрібну нині, позицію турецьких громадян, які наразі проживають в нашій державі. Українці завжди пам’ятатимуть тих, хто простяг руку допомоги у важкі часи, тому і ми висловлюємо співчуття у зв’язку із недавньою трагедією у Туреччині і готові надавати взаємну підтримку турецькому народу,” – наголосив Сергій Гамалій.

Варто зазначити, що така ініціатива стала можливою завдяки плідній співпраці обласної військової адміністрації, БО “Захисти Хмельниччину” та партнерам – Керім Муталлімов, Беді Кая, Рамазан Шишман, Чокман Албайрак, Ясин Куш, Дженгіз Тюркмен, Исмаіл Озгхан та Алі Улачли.

2ogoloshenya