Знайшла картку та витратила з неї всі гроші: на Хмельниччині пенсіонерка отримала п’ять років судимості

Збираючи макулатуру поблизу сміттєвих баків, немолода безробітна хмельничанка помітила пакет у якому знайшла банківську картку.

Знайдена карточка виявилася активною та ще й із певною сумою на рахунку. Тож, як інформують у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду,  два дні поспіль жінка прикладала її до терміналів міських магазинів, аптек і кафе та розраховувалася чужими коштами за все, чого її душа забажала.

Так 20 вересня минулого року щаслива володарка чужої картки з обіду до вечора обійшла щонайменше десяток магазинів та кафе: «СЛАВІЯ», «ЮВІС», «Продукти», «КОФІЕНДКЕНДІБАР», «М’ЯСНА ЛАВКА», «НАШЕ ПИВО», «ПОВНА ТОРБА», «БІЛОЗГАР», «ВАЦАК», «КАВУЛЯ». А 21 вересня пенсіонерка розпочала свій день із кав’ярні «РЕДКАП», продовжила його відвідинами аптек «ПОДОРОЖНИК» та «СИНИЦЯ», а завершила покупками в магазині «ЩОДНЯ». Коли ж рахунок  спорожнів, жінка викинула картку на смітник.

Після того, як до обвинуваченої прийшли працівники поліції, вона зізналась у вчиненому та добровільно відшкодувала шкоду потерпілій всю шкоду, більше 11500 тисяч гривень. 

Потерпілою виявилася учителька однієї із хмельницьких шкіл, яка забула на вулиці пакет із класним журналом, особистою медичну книжку та банківською карткою. Претензій до обвинуваченої вона більше не мала.

Суд врахував суспільну небезпеку вчиненого кримінального правопорушення та особу винної. Вона виявилася  матір’ю шести вже дорослих дітей, доглядає за матір’ю похилого віку, яка прикута до ліжка.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченої стали її  щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданої шкоди, - додають у суді.

Хмельницький міськрайонний суд визнав хмельничанку винуватою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185КК України (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі. Водночас на підставі ст. 75 КК України звільнив жінку від відбування основного покарання з випробуванням та встановив іспитовий строк на 2 роки.

2ogoloshenya