ЄС надасть більше 8 мільйонів євро на будівництво мікрорайону для переселенців

Це - найбільший безповоротний грант, який коли-небудь виділявся Хмельницькому. Його сума - 8,4 млн євро.

Грант для міста на спорудження житла для ВПО виділила міжнародна фінансова комісія.

Від початку повномасштабного вторгнення 220 тисяч українців із різних міст тимчасово зупинялись у Хмельницькій громаді. Нині ж у місті та навколишніх селах зупинились близько 25 тисяч переселенців. З них в черзі на соціальне житло перебуває 241 сім’я.

Щоб забезпечити переселенців житлом у Хмельницькій міській раді планують створити для цього новий мікрорайон. Він розташовуватиметься між Гречанами та Олешином.

"Європейський союз фінансуватиме будівництво житла для українців з міст і сіл, окупованих або знищених ордою (ВПО) у Хмельницькому.

Після тривалих переговорів, презентації проектів маємо, нарешті, позитивну відповідь.

Рішенням Інвестиційного комітету НЕФКО від 6 лютого 2023 року нашому місту виділено грант для реалізації проекту «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в місті Хмельницький» у рамках програми ЄС «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні». Це - найбільший безповоротний грант, який коли-небудь виділявся Хмельницькому. Його сума - 8,4 млн євро", - розповідає міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

У мерії додають, що фактично це лише перше рішення. Попереду - дуже багато бюрократичної роботи, погоджень, а також міжнародні тендерні процедури, проектування, підведення мереж до ділянки забудови та безпосередньо будівництво.

Земельна ділянка уже виділена містом і знаходиться між мікрорайоном Гречани та Олешином. Згідно з попередніми умовами, місто буде відповідальне за забезпечення ділянки мережами водопостачання та водовідведення, електроенергії, газу та під'їзної дороги.

2ogoloshenya