Сьогодні друга річниця з призначення на посаду голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія. На честь цієї дати, Сергій В'ячеславович написав пост на своїй сторінці про перебіг подій, свої відчуття та всю роботу, яку було зроблено за цей період.

"Сьогодні рівно 2 роки, як я офіційно призначений головою Хмельницької обласної державної адміністрації.

Ніколи б не міг подумати, що спробую себе в ролі лікаря, військового або енергетика. Але життя часом дійсно дивна штука, і 2 роки тому ми разом із вами боролись із коронавірусом, а 9 місяців тому через корективи, які внесла війна, я очолив Хмельницьку обласну військову адміністрацію.

Завдяки ЗСУ ми даємо гідну відсіч окупантам, тому на допомогу нашим захисникам з обласного бюджету було спрямовано понад 21 млн грн для потреб Збройних Сил України та інших військових формувань, а вже цього місяця готується нове фінансування на 3,5 млн грн. За сприяння ОВА передано 478 одиниць автомобільної техніки, яка використовується військовими безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

За цих 2 роки ми дійсно маємо чим пишатись! Наприклад, 370 км побудованих на Хмельниччині доріг, якими, впевнений, після нашої перемоги до нас, у Палац Орловських, що у с.Маліївці, будуть приїжджати туристи зі всієї України. Рік тому він був збережений як об’єкт культурної спадщини та в подальшому заснований як історико-культурний музей.

В обласному центрі створено перший в Україні військовий шпиталь ветеринарної медецини для службових собак і тварин переселенців, які постраждали внаслідок ракетно-бомбових ударів та обстрілів.

Також на Хмельниччині реалізовано всі 10 проєктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я, включених до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У межах капітального ремонту та реконструкції в приймальних відділеннях частково перепланували приміщення, замінили внутрішні інженерні мережі, провели роботи з утеплення, облаштували протипожежні системи тощо.

Впевнений, що на реконструйований за 37 млн грн стадіон в Кам’янці-Подільському будуть приїжджати спортсмени з різних куточків нашої країни. А в Палаці спорту у Хмельницькому, на який з урахуванням усіх субвенцій нам вдалося залучити 229 млн грн, після війни будуть проводитись міжнародні змагання. Туристи та спортсмени на власні зможуть побачити, яка спортивна в нас область.

Перший у світі освітній хаб був створений саме на Хмельниччині задля психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, їхньої профорієнтації та професійного навчання, а також для навчання новим навичкам ХХІ століття «Soft skills».

Для Хмельницького протипухлинного центру було закуплено та встановлено лінійний прискорювач фірми Halcyon вартістю 92 млн грн. Він дозволяє з високою точністю діяти саме на хворі клітини та зменшити променеве навантаження на пацієнта. Беручи до уваги, що таких апаратів в Україні небагато, фахівці протипухлинного центру можуть допомогти ще й пацієнтам із інших областей. А це, у свою чергу, ще більше врятованих життів.

Повномасштабна війна з росією поставила на паузу багато важливих і потрібних проєктів. Минулого року був започаткований перший Хмельницький кінофестиваль. Знаю, що після закінчення війни, програма кінофестивалю буде наповнена фільмами про нашу перемогу, вільну Україну та історіями наших нескорених людей.

Натомість війна змусила шукати шляхи вирішення інших проблем, як-от сповіщення про небезпеку. Разом з ІТ-компанією «StFalcon» Хмельницькою ОВА було розроблено мобільний застосунок «Повітряна тривога», яким наразі користується більшість громадян нашої країни.

У травні, під час воєнних дій, для вирішення соціальних та економічних проблем ми налагоджували міжнародні контакти. Одним із наших досягнень є те, що штат Міссісіпі визнав Хмельниччину областю-побратимом. Це перша подібна дружба між областю в Україні та штатом у США. Ця співпраця дозволяє прискорено отримувати гуманітарну допомогу для переселенців, які перебували і перебувають на території нашої області.

Показник валового збору всіх зернових культур є найвищим у державі, сягає 2,8 млн тонн при середній урожайності 67,4 ц/га. Він дозволить повністю забезпечити продовольчу безпеку жителям нашої області та допомогти мешканцям інших постраждалих регіонів України.

Кожна допомога є вкрай важливою. Два тижні тому від нашої області на Херсонщину було відправлено 8 вантажівок та 8 вагонів із будівельними матеріалами, продуктами харчування, гігієни, ліками та іншими необхідними речами. Ми будемо допомагати кожній області, яка цього потребує.

Більш актуальним, ніж у попередні роки, стало питання сталого проходження опалювального сезону та забезпечення електричної енергії. Для обласних закладів було виділено 6 млн грн на заміну та ремонт аварійних котлів, ремонт зовнішніх тепломереж та мереж гарячого водопостачання.

Зараз Хмельниччина тримає гуманітарний фронт. Із початку повномасштабної агресії російської федерації наша область надала прихисток понад 374 тис. внутрішньо переміщених осіб. Багато з них залишились жити та працювати на території нашої області.

Попереду – чимало планів, мрій та ідей. Упевнений, після нашої перемоги у війні з окупантами ми знову будемо відкривати дитячі садки, школи та нові відділення лікарень, купуватимемо шкільні автобуси й автівки швидкої медичної допомоги, розвиватимемо спорт, соціальну сферу та відбудовуватимемо нашу незламну та квітучу Україну!

Дякую всім тим, хто поруч зі мною, вірить у мене і всіляко підтримує. Окрема вдячність нашому Президенту Володимиру Зеленському за виявлену мені довіру. А зараз - працюємо разом на Перемогу!"

2ogoloshenya