На Хмельниччині розслідують 11 проваджень щодо продажу гуманітарної допомоги

Прокуратура Хмелницької області розслідує низку справ, пов'язаних із розкраданням гуманітарної допомоги.

У Хмельницькій області працює міжвідомча робоча група із попередження, виявлення та документування фактів незаконного використання з метою прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, реалізації повноважень щодо майна, транспортних засобів, вилучених у правопорушників або виділених відповідно до мобілізаційних планів у тому числі з боку посадових осіб органів державної влади, правоохоронців та військовослужбовців.

Про це повідомив керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник під час пресконференції, пише ХМ-інсайд.

“Зараз розслідується 11 кримінальних проваджень за ст. 202-2 КК України – це незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. У одному із них наразі повідомлено про підозру”, – зазначив очільник обласної прокуратури.

Встановлено, що мешканець області продавав гуманітарну допомогу – бронежилети та автомобілі. Вартість – майже пів мільйона гривень. Ще одне кримінальне провадження стосується продажу іншим жителем краю трьох гуманітарних автомобілів. Йому планується повідомити про підозру.

Олексій Олійник додав, що у межах досудового розслідування кримінальних проваджень вживаються заходи щодо передачі вилученого майна та коштів на потреби ЗСУ:

  • 483 645 гривень, внесених в якості застави;
  • прицільний пристрій Trail KP 50 (тепловізор);
  • 4 транспортні засоби (Porsche Cayenne, Honda Accord, Renault Trafic, DAF XF 105.410 – сідловий тягач із цистерною),
  • 3 000 літрів дизпалива 9 000 літрів бензину.

фото ілюстративне

2ogoloshenya