Чи очікувати на дефіцит хліба жителям Хмельниччини через відключення електроенергії

Під час віялових відключень електрики залишається підключеним до світла та продовжує працювати Хмельницький хлібзавод.

За словами директора підприємства Валентина Романенко, хлібом забезпечують 70% населення області та безкоштовно відправляють продукцію в райони України, які нещодавно звільнили з-під російської окупації, інформує Суспільне.

Хліб привозять зараз вчасно і весь, що замовили, розповідає продавчиня магазину пані Ніна:

“170-180 буханок замовляємо, на вихідні більше беремо, до двохсот. Було таке, що із запізненням привозили кілька разів. Булочок не було кілька разів, бо не було світла”.

“Коли почався повномасштабний наступ, так, ми переглядали, що якісь певні хліба покращеної рецептури ми призупинимо, але ми подивилися, що в нас, у принципі, немає таких проблем по сировині, все нам доставляють, і наші люди звикли до хлібів, і ми виробництво не скоротили”, — каже Валентин Романенко.

Начальниця виробництва підприємства Людмила Грошко, розповіла, що виготовляють кондитерські вироби, але зараз люди споживають більше соціальні види хліба, його виробництво збільшили.

“Зараз ми бачимо зростання потреби в соціальних видах хліба, тобто, це хліб житній, житньо-пшеничний та пшеничний, а також батон нарізний”, — каже Людмила.

Генеральний директор об’єднання хлібопекарських підприємств “Укрхлібпром” Олександр Васильченко розповів, що кількість споживання хліба майже не змінилася в регіонах, де немає бойових дій. Експерт говорить, як відключення електрики впливає на виробництво.

Олександр Васильченко телефоном розповів, що значного росту ціни на хліб поки немає, зокрема через те, що через війну впав експорт зерна.

“Це внаслідок того, що ціни на борошно не ростуть великими темпами. Внаслідок того, що міністерство прийняло рішення із забезпеченням газом за нижчою ціною, ніж ринкова вартість. І внаслідок того, що був визначений перелік продуктів — це житньо-пшеничний хліб і батон, які названі, як соціальні види хліба і на них обмежена торгова надбавка”, — сказав Олександр.

2ogoloshenya