Місто-супутник Хмельницької АЕС сьогодні знову знеструмлене

Шість годин електропостачання немає, дві – є. Така ситуація зараз у Нетішині, місті - супутнику атомної електростанції.

Про проблеми з електропостачання у Нетішині та Славуті повідомили у «Хмельницькобленерго».

У Славуті та Нетішині дійсно є проблеми із розподілом електричної енергії. Обсяг електричної енергії, що надходить до міст суттєво обмежений суміжним оператором системи розподілу Цього обсягу достатньо лише для живлення об’єктів критичної інфраструктури та котелень для забезпечення мешканців теплом, почергового короткочасного заживлення споживачів. Відсутність електричної енергії у Славуті та Нетішині – це не застосування Графіку погодинних відключень, це фактично дефіцит електричної енергії в межах цих міст, 0 розповідають в обленерго.

На жаль, наразі відсутня технічна можливість перезаживити споживачів. Але енергетики всієї країни, в тому числі і енергетики Хмельниччини, працюють цілодобово та без вихідних. Усувають наслідки масованої атаки, здійснюють аварійно-відновлювальні роботи, працюють над стабілізацією об’єднаної енергосистеми України.

Чому в Нетішині немає світла?

Електрики не вистачає

Негаразди виникли саме із розподілом електричної енергії. Енергетики зазначають, що обсяг електроенергії, що надходить до міст, суттєво обмежений суміжним оператором системи розподілу.

Цього обсягу достатньо лише для живлення об’єктів критичної інфраструктури та котелень для забезпечення мешканців теплом і почергового короткочасного заживлення споживачів, — пояснюють на підприємстві.

Тобто, світла в Нетішині та Славуті вистачає лише для критичної інфраструктури та аби час від часу подавати містянам.

Відсутність електричної енергії у цих двох містах – це не застосування графіку погодинних відключень, уточнюють в обленерго. Це фактично дефіцит електричної енергії.

На жаль, наразі відсутня технічна можливість перезаживити споживачів. Але енергетики всієї країни, в тому числі і енергетики Хмельниччини, працюють цілодобово та без вихідних. Усувають наслідки масованої атаки, здійснюють аварійно-відновлювальні роботи, працюють над стабілізацією об’єднаної енергосистеми України, — пишуть в Хмельницькобленерго.

Ситуацію у Нетішині під час телемарафону прокоментував міський голова міста (див. нижче)

 

За інформацією опублікованою на офіційній сторінці Хмельницької АЕС, 21 листопада 2022 року, станом на 8:10, експлуатація основного та допоміжного обладнання на Хмельницькій АЕС відповідає режиму роботи енергоблоків та проводиться згідно з вимогами  регламентів та експлуатаційної документації, обидва енергоблоки ХАЕС працюють в об'єднаній  енергетичній системі (ОЕС) України.

 Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та у зоні спостереження не змінювався та перебуває у межах норми.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти ВП ХАЕС знаходяться під посиленою охороною.

 

2ogoloshenya