На Хмельниччині 420 тисяч споживачів досі без світла. Відключення можуть тривати по 4 години та більше

Зважаючи на складність ситуації, будьте готові до частих вимкнень електричної енергії, які можуть тривати по 4 години та більше.

Адже за однією адресою може бути застосовано і графік погодинних відключень, і графік аварійних відключень, інформують в обленерго. Графіки можуть застосовуватися як одночасно, так і почергово. Все залежить від того, наскільки великий дефіцит електроенергії в системі та які розпорядження надходять від НЕК «Укренерго».

Зверніть увагу, що Графік аварійних відключень запроваджується в дуже швидкому режимі і тільки в разі раптового виникнення аварійного дефіциту потужності в об’єднаній енергосистемі України. В диспетчерів зазвичай є 15 хвилин для виконання розпоряджень НЕК «Укренерго». Тому попередити споживачів заздалегідь неможливо.

Про ситуацію із електропостачанням в області після російських обстрілів станом на 20 годину 16 листопада.

На Хмельниччині запроваджено Графік аварійних відключень, Графік погодинних відключень.

Ввечері 16 листопада сталася аварія на одній з ліній електропередач  у Хмельницькій області. В результаті без світла наразі залишається орієнтовно 420 тисяч споживачів. Ремонтні бригади продовжують роботи щодо відновлення енергопостачання об'єктів області.

Крім того, згідно з  графіками відключень (ГПВ,ГАВ) відключено від електропостачання 1016 населених пунктів по області.

Енергетики працюють над синхронізацією Графіка аварійних відключень із Графіком погодинних відключень, який опубліковано на офіційному сайті Товариства у розділі «Відключення». Варто періодично відслідковувати Порядок черг та графік, у них можуть виникати зміни. Адже за однією адресою може бути застосовано і графік погодинних відключень, і графік аварійних відключень.

На жаль, офіційний сайт АТ «Хмельницькобленерго» працює з перебоями. Внаслідок великої кількості одночасних звернень, сторінка «Відключення за адресами» періодично недоступна. ІТ фахівці займаються питанням.

2ogoloshenya