Перші в Україні: Гамалій показав “чудо-техніку” лісівників Хмельниччини

Хмельниччина продовжує тримати гуманітарний фронт і працювати на розвиток регіону, попри всі виклики.

В тому числі — у сфері лісорозведення. Досягнення лісівників Хмельниччини, аналогів яким поки що немає в Україні, продемонстрував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

На відео у своєму телеграм-каналі посадовець розповів про новітню техніку, яку вже використовують у роботі лісництва краю.

Хмельниччина продовжує працювати в тилу. Попри всі виклики ми працюємо для розвитку нашої області та тримаємо гуманітарний фронт. Сьогодні – трохи про досягнення наших лісівників.

На відео - дві машини РМ160 фінського виробництва.

« Вони вміють самостійно садити ліс!  Фінляндія - країна №1 у виробництві лісогосподарської техніки, тож вони насправді круті! Машина повністю автоматизована і здатна за день посадити понад 2 га лісу. Сама викопує лунки, висаджує саджанці із закритою кореневою системою, підживлює їх та обробляє від шкідників», - розповів Гамалій.

Керується така техніка дистанційно з комп'ютера за допомогою "блютус". Завдяки цьому є можливість точно розмежувати поле, та задати де і як ви хочете посадити дерева.

« Ці машини – новинка не лише для України, а й для багатьох країн Європи. До прикладу, у Латвії є лише одна така машина, а ми в Україні вже маємо дві. І працюють вони на Хмельниччині!»- додав голова Хмельницької ОВА.

2ogoloshenya