На Хмельниччині обдаровані діти та митці отримають персональні стипендії від ОВА

8 листопада в обласній адміністрації відбулися засідання комісій із присудження персональних стипендій для обдарованих дітей і творчої молоді та персональних стипендій провідним митцям області.

Обидві премії засновані розпорядженнями голови облдержадміністрації ще у 2005 році та передбачають по 10 персональних стипендій. Вони присуджуються на конкурсній основі в галузі музичного, образотворчого, декоративно-прикладного, хореографічного та театрального мистецтва терміном на календарний рік. Однак, комісія враховує результати роботи кандидатів на стипендію за попередніх 3 роки, інформують в ОВА.

“З перших днів війни наші митці ведуть боротьбу на культурному фронті та доводять, що наш дух не зламати так просто. Тому попри складнощі ми продовжуємо заохочувати наших краян творити мистецтво, адже вони демонструють усьому світові, що українці – це цивілізований, культурний та інтелігентний народ,” – наголосив Володимир Білик.

Члени комісії розглянули усі подані на конкурс кандидатури та обрали переможців. Їх імена оголосять під час урочистої церемонії, присвяченої відзначенню Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

2ogoloshenya