Ображав та погрожував: на Хмельниччині суд ізолював домашнього насильника на 7 діб

Ярмолинецький районний суд визнав 37-річного жителя смт Ярмолинці винним у вчиненні домашнього насильства й наклав на нього стягнення – 7 діб адміністративного арешту.

Як інформують в Хмельницькому апеляційному суді, 27 вересня 2022 року у смт Ярмолинці місцевий мешканець вчинив психологічне насильство щодо своєї дружини: нецензурно ображав її й погрожував фізичною розправою.

Під час судового розгляду справи жінка розповіла, що за час подружнього життя чоловік не раз вчиняв як психологічне, так і фізичне насильство, свідками якого ставали їхні маленькі діти.

Про ці обставини йдеться й у двох постановах від 27 липня та 9 вересня 2022 року, якими її чоловіка суд визнав винним у домашньому насильстві (ч. 1 ст. 173-2 КУпАП) й оштрафував на 170 гривень в обох випадках.

При визначенні виду та міри адміністративного стягнення, суд взяв до уваги, що правопорушник, попри притягнення до відповідальності, продовжує чинити домашнє насильство в присутності малолітніх дітей, і застосував до нього адміністративний арешт –  найсуворіший вид стягнення, передбачений санкцією ч. 2 ст. 173-2 КУпАП.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

2ogoloshenya