Як має працювати громадський транспорт під час повітряної тривоги пояснили в ОВА

Пасажири, які відмовилися пройти у найближче укриття, можуть їхати далі за обраним маршрутом.

На Хмельниччині ввели нові правила для громадського транспорту під час повітряних тривог. Як «Вечірній Кам’янець» повідомляв раніше, під час повітряної тривоги громадський транспорт зупинятиметься.

В Хмельницькій ОВА опублікували наказ голови ОВА Сергія Гамалі, згідно з яким, під час повітряної тривоги рух водій повинен стати на найближчій зупинці чи будь-якому іншому безпечному для паркування місці. Там він має повідомити пасажирам, де знайти найближче укриття, відчинити двері та рекомендувати їм піти туди.

Пасажири, які відмовилися йти в укриття, можуть далі їхати за обраним маршрутом. Це означає, що дорогою до кінцевої вони можуть виходити на своїх зупинках. Однак після їх висадки нові пасажири не повинні заходити всередину громадського транспорту.

Водій їде за своїм маршрутом до кінцевої зупинки, де має перебувати до завершення сигналу повітряної тривоги. Після відбою він має перевірити технічний стан транспортного засобу й відновити руху за звичним маршрутом.

Такі правила перевізникам повинні довести органи місцевого самоврядування та забезпечити їх переліками захисних споруд, які розташовані за маршрутами руху. Також на зупинках громадського транспорту повинна бути інформація про розташування найближчих укриттів в радіусі до 500 метрів і як до них пройти.

Натомість перевізники повинні обклеїти плівкою бокові та задні вікна транспорту з внутрішньої сторони. Це необхідно, щоб запобігти травмуванню пасажирів, якщо розіб’ються вікна. А також — забезпечити своїх водіїв переліками укриттів за маршрутами їх руху й розповісти порядок дій під час повітряної тривоги.

2ogoloshenya