На Хмельниччині у школах, які не будуть готові до офлайн навчання, розмістять переселенців

11 серпня в Хмельницькій ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні обговорювались питання про стан забезпечення укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту в умовах воєнного стану, повідомили в ОВА.

В розрізі розгляду даного питання, заступник директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОВА Олег Мартинюк розповів про стан підготовки захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти області.

Станом на 09.08.2022 за участю ГУ ДСНС комісійно обстежено 1002 об’єкти, що становить 82,6 % загальної кількості закладів.

До початку навчального року буде обстежено ще 210 закладів освіти.

Так, із 1002 обстежених закладів освіти для облаштування укриття визначено 705 споруд, які знаходяться на балансі закладів освіти та інших суб’єктів господарювання і розміщені на відстані до 500 м від освітніх закладів.

З них готові або обмежено готові до використання захисні споруди у 520 закладах освіти, що складає 42,9% від загальної кількості.

На даний час проводиться поточний ремонт укриттів у 396 закладах освіти. 347 закладів не мають можливості облаштувати укриття у власних приміщеннях (28,6%), а 31 заклад освіти буде використовувати укриття інших суб’єктів господарювання.

Заступник голови ОВА Володимир Юр’єв нагадав, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України про проведення обов’язкової евакуації населення Донецької області, Хмельниччина заявила про готовність прийняти близько 50 тис. переселенців.

Тому, додав посадовець, школи, які не будуть приведенні в режим офлайн навчання будуть використовуватися під поселення ВПО, відтак ці заклади теж мають бути підготовлені до прийняття переміщених людей.

Також Володимир Юр’єв наголосив, що в області трапляються поодинокі випадки, коли окремі громади взагалі не готують школу до офлайн навчання.

Відтак, він нагадав, що в області створена спеціальна комісія, яка по завершенню підготовки до навчального періоду проведе спеціальну експертизу та визначить чи мала територіальна громада можливість спорудити найпростіше укриття і чи зробила вона це. За результатами чого будуть зроблені відповідні висновки.

фото ілюстративне

2ogoloshenya