Хмельниччина залишається лідером за кількістю переходів до ПЦУ

В Україні двадцять одна громада за два тижні залишила упц московського патріархату і перейшла до Православної Церкви України.

Лідером за кількістю переходів залишається Хмельницька область, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Майже половина громад – з Хмельницької області.

Так, 21 липня начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій підписав розпорядження про реєстрацію статуту релігійної громади Свято-Пантелеймонівського храму с. Грим’ячка Хмельницького району Хмельницької області у новій редакції.

26 липня він же підписав ще чотири розпорядження про реєстрацію нових редакцій статутів релігійних організацій: громади Свято-Покровського храму с. Колибань Хмельницького району Хмельницької єпархії; громади святого рівноапостольного князя Володимира с. Проскурівка  Ярмолинецького району Хмельницької області; громади Успіння Пресвятої Богородиці села П’ятничани Кам’янець-Подільського району Хмельницької області; громади Свято-Успенського храму с. Катеринівка Хмельницького району Хмельницької області.

7 серпня відбулись парафіяльні збори ще у двох селах Білогірської ТГ на Хмельниччині щодо зміни підлеглості з УПЦ МП в ПЦУ. Так у с. Варивідки (церква Воздвиження Хреста Господнього) одноголосним рішенням вирішено приєднатись до складу Хмельницької єпархії ПЦУ разом з настоятелем.

А у с. Сушівці (церква св. Миколая), де до складу парафії також входить с. Водички, більшістю голосів громади також прийнято рішення долучитись до ПЦУ, священник на збори не з’явився.

Другою за кількістю переходів стає Київська область, де за ці тижні перейшло 4 громади.

2ogoloshenya