На Хмельниччині затримали групу осіб, яка «спеціалізувалася» на оборудках з авто (ФОТО)

Чотирьом мешканцям області повідомлено про підозру в шахрайстві, незаконному заволодінні транспортними засобами, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а також у підробці офіційних документів вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомили у прокуратурі, зловмисники організували злочинну схему легалізації транспортних засобів, якими вони заволодівали незаконним шляхом.

34-річний чоловік та троє його спільників займалися обміном автівок на кращі за невеличку доплату.

Злочинна схема полягала в тому, що у потерпілого забирали його транспортний засіб, брали з нього доплату і передавали йому обумовлений автомобіль. Однак авто були з перебитими номерами, підробленими документами, у заставі, під арештом або ж придбані у кредит і ще не виплачений. Новий власник навіть не здогадувався про «проблеми» набутого транспортного засобу. Все це з’ясовувалося лише через кілька днів, коли справа доходила до переоформлення покупки на себе.

Транспортні засоби, одержані від потерпілих, чоловіки переоформлювали на третіх осіб.

Таким чином зловмисники заволоділи 6 автомобілями та завдали шкоди потерпілим на суму понад 800 тисяч гривень.

авто оборудки

Наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні.

авто оборудки 2

Довідково: санкції інкримінованих статей передбачають декілька альтернативних видів покарання, найсуворіше з яких — позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

2ogoloshenya