Доброго вечора, ми з України: у Хмельницькому презентували нову марку

У День Державності, 28 липня, у Хмельницькому погасили нову поштову марку “Доброго вечора, ми з України!”.

Спецпогашення марки з зображенням трактора, який тягне російський трофейний танк, відбулося біля найбільшого стяга в області – після урочистого його підняття. Ескіз та тематику марки обрали українці шляхом голосування у «Дії» та на сайті «Укрпошти».

Тираж марки становить 5 млн примірників, придбати які можна у поштових відділеннях. Окрім марок, “Укрпошта” випустила тематичну листівку, конверт першого дня, художній конверт та сувеніри.

нова марка 2

фото: Хмельницька обласна державна адміністрація

На поштовій марці “Доброго вечора, ми з України!” відтворено реальні події, які мали місце на Миколаївщині та інших регіонах, коли українські селяни без зброї відбирали російську техніку в окупантів, розповідають у Хмельницькій ОВА. Ця марка так само, як і її попередниці, демонструє незламність, безстрашність та винахідливість українців, якими сьогодні захоплюється весь світ. Ескіз поштової марки, конвертів, листівок та штемпелів спецпогашення виконала дизайнер-графік та викладачка живопису Анастасія Бондарець.

У церемонії спецпогашення та введення в обіг цієї поштової марки взяли участь начальник ОВА Сергій Гамалій, керівник Хмельницької дирекції АТ “Укрпошти” Микола Громов, заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк та заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

нова марка 1

“Дуже символічно, що чергове спецпогашення марки відбувається саме сьогодні, адже цей процес став уже маленькою традицією для України та частиною нашої культури і перемоги,” – зауважив начальник ОВА Сергій Гамалій.

 

нова марка

2ogoloshenya