Батьки зможуть обирати формат навчання для своїх дітей: Гамалій розповів як працюватимуть школи з 1 вересня

В ОВА вкотре пояснили як відбуватиметься навчання в школах Хмельниччини з 1 вересня.

В обласні планують розпочати очне навчання у школах.

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій відповів на актуальні питання від батьків та освітян.

«Щодня маю багато звернень від батьків школярів щодо навчального року. Тому пояснюю ситуацію», - написав у Телеграм Гамалій.

Сергій Гамалій: На наступний навчальний рік маємо 3 пріоритети:

-  безпека дітей та вчителів;

-  працююча система освіти, адаптована до викликів війни;

-  повернення вчителів та дітей у школи 1 вересня.

Додає, що кінцеві рішення про офлайн навчання буде приймати засновник закладу на підставі безпекового висновку військової адміністрації та подання педагогічної ради закладу.

Зараз школи Хмельниччини, зокрема й Кам’янця-Подільського, активно приводять до ладу укриття, системи оповіщення, шляхи евакуації, однак у будь-який момент мають бути готовими перейти на дистанційне навчання, якщо зміниться безпекова ситуація.

Зі зрозумілих причин традиційне навчання на тимчасово окупованих та особливо небезпечних територіях не відбуватиметься.

« Ми уже маємо приклад, коли діти з Луганської області підключалися до он-лайн навчання в наших школах», - розповів Гамалій.

За словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, офлайн навчання – це соціалізація та символ того, що навіть під час війни Україна продовжує освіту та формує майбутнє. Проте безпека та комфорт учасників освітнього процесу завжди залишатиметься на першому місці.

« Додам, що батьки можуть обирати формат навчання для своїх дітей, а школи мають шукати можливості та варіанти забезпечення цього. Жодна дитина не буде відрахована через вибрану батьками форму навчання», - запевнив Гамалій.

2ogoloshenya