На Хмельниччині СБУ викрила ще одну колаборантку

На Хмельниччині викрили ще одну колаборантку. Нею виявилась колишня артистка Хмельницької обласної філармонії.

За даними досудового слідства, жінка систематично поширювала у соцмережах матеріали, які заперечують повномасштабне вторгнення  рф в Україну та виправдовують проведення путінської «спецоперації».

Як повідомляють в СБУ, хмельничанка звинувачувала українську владу у нібито брехливому висвітленні дій рашистських військ в нашій державі, у перебільшенні та спотворенні фактів про повномасштабну війну проти України. Так, вона активно репостила «новини»  із російських пабліків,  у яких українських захисників звинувачують у вбивствах мирного населення: «Буча-украинская провокация»,  «Ракета, ударившая по железнодорожному вокзалу Краматорска, принадлежит ВСУ».

За результатами обшуку у фігурантки було виявлено та вилучено російську символіку (прапор РФ), георгіївські стрічки, шеврони військових підрозділів ЗС РФ, а також комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності останньої.  Вказані матеріали направлені на експертизу.

292634988 348396457475892 3608313861373404031 n

В межах кримінального провадження повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.

Досудове розслідування стосовно «орко-прихильниці» провадять дізнавачі Національної поліції за процесуального керівництва обласної покуратури.

2ogoloshenya