Їй було 16: що відомо про дівчину, яку знайшли мертвою у Хмельницькому

Пам’ятаєте фото рожевої майки, чорних джинс та білих кросівок, які облетіли мережу нещодавно? Особу дівчини, тіло якої знайшли біля залізничного переїзду в Хмельницькому, встановили. Це 16-річна Валерія.

В Хмельницький дівчина приїхала з рідного села аби провести час з однокурсницею, пише «Всім». Ввечері мала повернутися додому. Проте все склалося зовсім інакше.

Тіло дівчини виявив місцевий мешканець, який гуляв із собакою, - кажуть хмельничани.

Знайшли дівчину мертвою 6 липня, на вулиці Вокзальній, біля недіючого залізничного переїзду. Пізніше правоохоронці розмістили офіційне повідомлення, в якому просили надати інформацію про померлу або про її останнє місце перебування.

7 липня, особу встановили. Причину смерті дівчини досі не знають. Вона буде відома після висновку судмедексперта, - розповіла начальниця сектору комунікації ГУНП в Хмельницькій області Інна Глега.

Як з’ясували журналісти, 16-річна Валерія мешкала в селі Засадьки, що в Чорноострівській тергромаді. Дівчина була сиротою. Проживала із бабусею та молодшою сестрою. Після 9 класу вона відправилася навчатися у Хмельницький. У місті знайшла подругу. Разом із нею Валерія проводила час найчастіше.

Бабуся Валентина Іванівна каже, що того трагічного дня Лєра вирішила поїхати на прогулянку в Хмельницький. Повернутися у село мала до комендантської години. Близько 21 години бабуся телефонувала онуці. Проте тоді телефон дівчини вже не відповідав.

Лєра часто сідала там, у Гречанах, на автобус чи на машину, щоб їхати в сторону Чорного острова. Я ще їй якось казала, аби вона не сідала в ті машини, до кого попало. Але там всіх людей так підвозять. Там її і знайшли мертвою. Не знаю, чи це маньяк якийсь був, чи хто, - розповідає бабуся.

На обличчі - сліди від побиття, на шиї - від удушення

Валерії було 16 років. Вона здобувала освіту у ВПУ №25, що на проспекті Миру. Обрала для себе спеціальність “Діловод. Адміністратор. Касир”. Під час навчання дівчина жила в гуртожитку. Влітку - разом із бабусею і молодшою сестрою.

Їх є 3 сестри. Вони сироти. Мама їхня померла, бо в неї були проблеми з серцем. Батьки в них різні. Лєра добре спілкувалася зі своїми сестрами. Вона середня, а є ще старша Росіна і молодша - Ася. Я сама їх виховувала, вони мої кровиночки, - говорить 70-річна Валентина Іванівна.

Після училища дівчина хотіла вступити до “вишу” й вивчитися. А згодом - створити власну сім’ю.

На упізнання до моргу їздив рідний дядько Валерії. Він розповів, що у дівчини сліди від побиття на обличчі. На шиї - ознаки удушення. Судмедексперт ще не надав висновку щодо причини смерті дівчини. Тож рідні допоки можуть лише здогадуватися, що сталося з Валерією того дня.

Поховати дівчину планують вже в суботу, 9 липня. Бабуся каже: у жовтні її онуці мало б виповнитися 17 років.

“Та цього вже ніколи не станеться”, - говорить крізь сльози Валентина Іванівна.

Тим часом триває слідство. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

2ogoloshenya