Поліцейські спільно з працівниками СБУ викрили 50-річну жительку обласного центру у колабораційній діяльності. Досудове розслідування щодо неї уже завершили та скерували обвинувальний акт до суду.

Як повідомляють в ГУНП в Хмельницькій області, встановлено, що хмельничанка протягом лютого-квітня 2022 року на особистій сторінці у соцмережі публікувала відеоматеріали, які заперечували факт збройної агресії проти України та поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території. Також вона здійснювала публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора і відверто прославляла військовослужбовців РФ, які беруть участь у збройній окупації України.

За інформацією Управління СБУ Хмельниччини, йдеться про медичну працівницю. 

Під час санкціонованого обшуку у колаборантки в помешканні виявлені російські прапори та інші предмети з символікою країни-агресора. Правоохоронці вилучили й технічні засоби, на яких були зафіксовані факти протиправної діяльності.

29 червня дізнавачі Хмельницького райуправління за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, матеріали провадження з обвинувальним актом направлено до суду. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

2ogoloshenya