Хмельницькі слідчі оголосили підозру «валютникам», які ошукували і грабували підприємців у різних регіонах держави

Одним із потерпілих став і 29-річний хмельничанин. Під приводом обміну грошових коштів зловмисники відібрали у потерпілого 20 тисяч доларів США.

Тепер їм доведеться відповідати за ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений у великих розмірах в умовах воєнного стану) ККУ, санкція якої передбачає до 10 років ув’язнення.

Як повідомляють у поліції, нещодавно оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції спільно зі слідчими поліції Києва та розшуківцями Тернопільської області встановили та затримали групу осіб, які під виглядом обміну валюти шахрайським шляхом заволодівали грошовими коштами громадян в особливо великих розмірах.

У злочинній діяльності поліцейські викрили двох чоловіків — 58-річного уродженця Рівненщини та 42-річного мешканця Сум.

Підозрювані ретельно готувалися до кожної «операції», проводили «розвідку» та змінювали зовнішність. Для реалістичності своєї злочинної діяльності облаштовували пункти обміну валют, де дійсно здійснювали валютні операції з невеликими сумами коштів. Проте коли йшлося про більші суми — міняли гроші на фальшиві або взагалі на папір з невеликою кількістю справжньої валюти.

У ході досудового розслідування було встановлено, що затримані причетні і до пограбування хмельницького підприємця. За вказаним фактом слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже оголосили їм про підозру.

2ogoloshenya