Хмельницька обласна військова адміністрація, від початку повномасштабного вторгнення, дозволила виїхати за кордон для перевезення гуманітарного вантажу 609 чоловікам.

«Ми дозволяємо виїзд водіям, які перевозять медичний або гуманітарний вантаж. Розроблена спеціальна форма. Заявник подає свої дані та вказує, який вантаж він перевозить і куди його спрямовує. Якщо це не цивільний вантаж, а військовий вантаж, то мають бути гарантійний лист від військової частини, куди цей вантаж має бути доставлений. Ми даємо дозвіл у легковому автомобілі виїжджати одній особі, у мікроавтобусі двом. Про те, якщо люди їдуть за автівками для ЗСУ, ми дозволяємо декільком людям переїхати кордон в одній машині”, – розповів начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Для того, щоб чоловіки не користувалися дозволом у своїх цілях, проводиться ретельна перевірка.

Сергій Гамалій каже, дозвіл надається на пів року, але людина не може перебувати за кордоном понад 30 днів.

«Кожен раз людина коли повертається, вона повинна вести гуманітарний вантаж. Ми просимо документи, які це підтверджують. У нас були такі випадки коли людина говорила, що може привезти за кордону гуманітарний вантаж. Ми пропонували нашого водія, але чоловіки відмовлялися», – наголошує Сергій Гамалій.

2ogoloshenya