Хмельницький виш отримав станцію Starlink від Ілона Маска

За сприяння Міносвіти в Хмельницькому національному університеті розмістили супутникова систему Starlink.

Хмельниччина отримала Starlink ще в березні. Першу партію доставили для забезпечення потреб військових та роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Нещодавно станцію від SpaceX отримав один із місцевих вишів. Її розмістили в Хмельницькому національному університеті. Освітній заклад зможе користуватися сучасною технологією, завдяки якій вдасться максимально підвищити стійкість внутрішніх мереж. Адже Starlink – найбільш стабільна та найменш вразлива Інтернет-мережа в світі. У виші повідомляють, що термінал прибув до ХНУ за сприяння Міністерства освіти та науки України.

Starlink – це глобальна супутникова система компанії SpaceX. Вона забезпечує бездротове інтернет-покриття для всієї планети. Зокрема й у місцях, де зв’язок ненадійний або його взагалі немає.

В Україні в умовах війни інтернет від Starlink дає можливість залишатися на звʼязку там, де інтернет не працює через пошкодження мереж. Після 24 лютого 2022 року у відповідь на заклик міністра цифрової трансформації Михайла Федорова засновник компанії SpaceX Ілон Маск надав Україні можливість користуватися сервісом Starlink та надіслав термінали для забезпечення зв’язку із супутниками.

2ogoloshenya