Через Хмельницький курсуватиме потяг до Праги

Чеський перевізник RegioJet запустив регулярний рейс від Праги до Києва та назад через Польщу. Він зупинятиметься у Хмельницькому.

Рейс курсуватиме щодня та матиме спальні вагони. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук незалежний член Наглядової ради “Укрзалізниці” Анатолій Амелін.

Маршрут поїзда: Прага – Пардубіце – Чеський Тешин – Забржег на Мораві – Оломоуц – Острава (Svinov) – Острава – Бгумін – Краків – Перемишль – Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Київ.

“RegioJet встановили демократичні ціни на квитки лише власникам українського паспорта (!) Вартість білетів Київ – Прага від 26,5 євро (840 гривень)”, - зазначає Амелін.

Вартість квитка з Праги до Хмельницького становить 541 гривню або 419 крон, за даними сайту перевізника.

0 92

Чи можна українцям їздити безкоштовно

По маршруту Прага-Перемишль на поїзді RJ громадянам України все ще можна безплатно подорожувати, забронювавши квиток в тарифі Občan UA.

Право на безплатне перевезення мають пасажири з громадянством України або постійним місцем проживання в Україні, які:

  • подорожують міжнародним потягом - потрібно тільки пред'явити свій проїзний документ, посвідчення особи або документ, що підтверджує перетин кордону ЄС з України.
  • подорожують територією Чехії та мають туристичну візу не старше 5 днів - потрібно підтвердження проїзного документа або прикордонним штампом з позначеним типом візи D/DO/667 або 668, або 669, а дата визначення терміну дії розраховується з урахуванням дати видачі візи
  • молодші 18 років і супроводжує особу, яка подорожує згідно з попередніми правилами.

"Нічним потягом ви з комфортом дістанетеся до польського міста Перемишль, де відбудеться пересадка на потяг українського перевізника, котрий вас доправить до місця призначення", - зазначають на сайті перевізника. 

2ogoloshenya