На Хмельниччині судитимуть чоловіка за самовільний посів гречки на території заповідникаНа Хмельниччині притягнули до відповідальності заступника голови сільгосппідприємства, який використав 11 га території природно-заповідного фонду, щоб посіяти гречку.

Чоловіка судитимуть за самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель території національного природного парку "Подільські Товтри". Йому може загрожувати покарання у виді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або ув'язнення на строк до 2 років.

"Встановлено, що навесні 2021 року обвинуваченому стало відомо про наявність поблизу села Летава Кам’янець-Подільського району вільної земельної ділянки площею понад 12 гектарів, 11 га з яких - землі національного природного парку "Подільські Товтри". Особливо цінні землі природно-заповідного фонду він засіяв гречкою без будь-яких правових підстав, — повідомили у прокуратурі."

Додатково повідомляється, що наразі на земельну ділянку накладено арешт, а урожай зібрано та передано на потреби Чемеровецької територіальної громади.

2ogoloshenya