На Хмельниччині готують  літні табори для відпочинку та оздоровлення дітей

На Кам’янеччині на готовність приймати дітей у літній період перевірили санаторій  “Лісова пісня” та планується перевірка табору відпочинку “Дністровська чайка”.

У Хмельницькій облдержадміністрації розповіли про стан готовності закладів оздоровлення та відпочинку дітей, місць масового відпочинку населення на водних об’єктах до сезону відпочинку.

Як зазначив заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Дмитро Стецюк, у 2020 році Головним управлінням ДСНС в області перевірено 6 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, однак, у зв’язку із дією обмежувальних заходів щодо недопущення COVID-19 заклади оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році не функціонували.

 Протягом 19-21 травня поточного року працівниками Головного управління проведено позапланові перевірки 3 закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Надзвичайники перевірили позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Чайка” Хмельницької міської ради, позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Калинівка» Староостропільської територіальної громади,  санаторій  “Лісова пісня” Кам’янець-Подільського району.

Також встановлено, що 2 заклади не експлуатуються (дитячий оздоровчий табір “Світанок” Ізяславської територіальної громади та дитячий оздоровчий табір “Подолянчик” Антонінської територіальної громади).

Крім цього, 27-28 травня заплановано перевірити ще 2 заклади (табір відпочинку “ДНІСТРОВСЬКА ЧАЙКА” Кам’янець-Подільського району та Навчально-лікувувальний комплекс санаторій-профілакторій «Яблуневий сад» АТ «Хмельницькобленерго»).

Посадовець нагадав, що відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах, Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах та ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обов’язок щодо визначення та створення місць відпочинку людей, в тому числі на водних об’єктах, покладається на органи місцевого самоврядування. Крім того, відповідно до ст. 51 Водного кодексу України та Правил охорони життя людей на водних об’єктах, орендарі водних об’єктів зобов’язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, рибальство тощо) та забезпечити обладнання і утримання рятувальних постів.

2ogoloshenya