Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Хмельницькому забудовник вимагає міську владу відшкодувати завдану шкоду в сумі майже 152 млн. гривень

Про це йдеться у тексті позовної заяви до Господарського суду Хмельницької області від ПП «Буд Кепітал Менеджмент».

Відповідачем виступає Управління архітектури та містобудування Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради, пише НГП.

У тексті позову, зокрема, йдеться про те, що потреба державного органу виправити власну «помилку» не повинна непропорційним чином втручатись в нове право, набуте особою, яка поклалася на легітимність добросовісних дій державного органу.

Тому позивач вважає, що внаслідок неправомірних дій та рішення органу місцевого самоврядування зазнав численних збитків, що складаються з витрат щодо будівництва а також упущеної вигоди.

Нагадаємо, що приватне підприємство «Буд Кепітал Менеджмент» виступало генпідрядником на будівництві висотки за адресою Кам’янецька, 2а.

Зокрема, на земельній ділянці на вул. Кам`янецька, 2а площею 2500 кв. м планувалось будівництво 25-поверхового житлового комплексу, який мав складатись, як з комерційних приміщень: магазинів, салонів, кафе, ресторанів тощо, так і з 195 одно-, дво-, трикімнатних житлових квартир. У будинку планувався дворівневий підземний паркінг та перші два поверхи комерційної площі.

Інвестори цього проекту мали необхідні експертизи, після чого й було отримано дозвіл на виконання будівельних робіт.

2ogoloshenya